ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Zašto je samo 20% žena na upravljačkim funkcijama?



Povodom Dana žena...

Problem da bi se riješio prvo ga treba detektirati, locirati, o njemu razgovarati, a tada za njega potražiti riješenje. Žene su potcijenjene, često omalovažene, neozbiljno shvaćene, ne vjeruje se njihovim kompetencijama... Trendovi se, iako polako, ali ipak, mijenjaju. Statistika govori da smo još uvijek vrlo podzastupljene u upravljačkim funkcijama, da smo manje plaćene, manje nas je prisutno u centrima moći.

U Hrvatskoj danas postoje uspješne žene koje su napravile iskorak i prestigle svoje muške kolege, nadmašile ih, ali još uvijek su to nažalost rijetki primjeri. Žena je svega 20% na upravljačkim fukcijama, a u Hrvatskoj nas ima 51%.

Zašto je tome tako? Definitvno ima puno toga u odgoju, okolini te percepciji nas samih o sebi.Često smo nesigurne, nametnuti su nam neki stavovi. Vrlo često žene same prihvaćaju podređeni položaj u društvu, obitelji, poslu i misle da ne zavređuju više.

Žene su obrazovanije, predanije poslu, imaju više smisla za fair play, imaju veću emocionalnu inteligenciju, mogu voditi više različitih procesa odjednom i zato moramo promijeniti krutu statistiku. Svijet nije muški i ženski već se treba dijeliti na sposobne i nesposobne.


Za lošu statistiku nisu krivi samo muškarci, već smo zasigurno djelom same krive, što se nismo izborile, što nismo podržale jedna drugu, što nismo pokušale nešto promijeniti, što smo jedna drugoj okrenule leđa, što nismo imale hrabrosti i odvažnosti prihvatiti izazov i preuzeti uzde. Lakše bi bilo okriviti nekog drugog, ali izuzetno je važno krenuti od nas samih. 

Žene drage, 
počnite mijenjati stvari koje su u vašoj moći, koje su vam dostupne i koje su u vašoj okolini. Prvenstveno što treba mijenjati je pomicanje granica u našim glavama i osnaživanje žena da traže svoje zasluženo mjesto. 
Drugo što treba mijenjati, a to je da moramo jedna drugoj pomagati. Budite jedna drugoj podrška i pouzdan poslovni partner!

Nema komentara:

Objavi komentar