petak, 21. studenoga 2014.

Oluja ili samo uzburkano more?

U Hrvatskoj ima oko 360.000 nezaposlenih i tu računamo one koji su radno sposobno stanovništvo i prijavljeni su na burzi rada. Ima i značajan broj onih koji ne rade, ali eto nisu u statistici.
Velik broj nezaposlenih realno gledano mogao bi pokrenuti nešto svoje. Možda imaju kakav komad zemlje, možda znaju raditi nešto što ljudima treba, dobri su na internetu i web oglašavanju, imaju neke svoje posebne vještine koje bi mogli iskoristiti....
No,  ipak ih nešto priječi da krenu u poduzetništvo.

https://www.entrio.hr/event/ja-poduzetnik-1951

Da li je to strah od nepoznatog jer nisu dosad nikad vodili tvrtku, boje se birokracije, misle da će se opeći, misli da će im se netko smijati...
Radite da nadmašite sebe, a ne druge. Pravi poduzetnik zapravo kreće i kad ga je strah i kad ne vidi cijeli put pred sobom već po putu traži rješenja.
Razgovarajući s nekim prijateljima shvatila sam da ljudi ne kreću u poduzetništvo jer često nemaju podršku okoline, ako je imaju onda im nedostaje poduzetničkih vještima, npr. nemaju znanja o prodaji jer bez obzira čim se bavite sve se bazira na prodaji. Da li su to usluge, proizvodi,sasvim nebitno jer vi prodajete svoju uslugu, proizvod i tada tek krećete u realizaciju.
Mnogi su pesimistični je su se naslušali negativnih priča. Kao mnogi probaju, pa odustanu...
Istina je da neki krenu i nakon prvog, drugog neuspjeha već odustaju, a još nisu iskušali sve metode. Ali kad pogledate u povijest, recimo Henry Ford bankrotirao je 5 puta prije nego postao miljarder. Dakle da je odustao vjerojatno ne znali njegovo ime danas. Uspjeh vam pomaže da budete mudriji, da se bolje pripremite, da se informirate, da se bolje organizirate...Držite se uvijek one "What doesn't kill you makes you stronger." Prepreke nam pomažu da se izgradimo.
Kad razmišljate o ishodima, stavite na papir i najgoru moguću situaciju i razmislite koliko bi vam trebalo da se oporavite. Shvatiti ćete da to i nije tako strašno jer sve ima svoje pozitivne i negativne strane.
Stavite na papir što bi se dogodilo kod najboljeg scenarija.Shvatit ćete da zapravo se neće dogoditi ništa strašno. Ako pucate na mjesec, past ćete među zvijezde. Što i nije loše. Jel da? Isprobavajte različite metode tako dugo dok ne uspijete.
Ponekad vas put jednostavno odnese tamo gdje niste nikad planirali biti. Mislili ste da je nešto loše, da je to kastrofa, a onda se naknadno ispostavilo da je to dugoročno gledano bilo dobro za vas.
Ono što možete učiniti da se riješite straha, educirajte ste, saznajte sve što možete. Uložite u svoje znanje, uvijek se na kraju isplati jer znanje vam nitko ne može uzeti.



Nema komentara:

Objavi komentar